Bisnes(at)kolumbus.fi

Vanhashylly

S-market Klaukkala, Nurmijärvellä maaliskuussa 2010.

Matti Vanhasen maitohylly Klikkaa suuremmaksi

Siinä se on. Matti Vanhasen maitohylly S-marketissa (saavat niitä muutkin toki ostaa). Vanhasen maidoista vasemmalla Arlan ruotsalainen maito ja oikealla puolella Arla-Ingmanin kotimainen.

Mistäs se maitokohu nyt oikein syntyikään? Ruotsalaisesta maidosta, jota SOK on myynyt iät ja ajat vai Valion maitojen vaihtamisesta Ingmanin maitoihin, joita S-ryhmä myi vielä pari vuotta sitten ilman, että kukaan asiasta valitti?

Todellinen syy maitokohuun:

Maitotoimittajan vaihtaminen ei perustunut asiakkaiden valintoihin.

Arlan molempien maitojen pitämistä hyllyissä perustellaan toki sillä, että asiakas voi valita kumpaa ostaa; kotimaista vai ulkomaista. Mutta mitäpä jos S-ryhmä olisi alun alkaenkin antanut asiakkaiden päättää, että mitä siellä hyllyssä kannattaa pitää. Myyhän S-ryhmä vierekkäin niin Valion viilejä kuin Arla-Ingmanin viilejäkin, ja jogurttia, ja juustoa, ja voita... Mutta ei maitoa.

Mitä opimme tästä? Sen, että negatiivisen asiakaskokemuksen välttämiseksi kannattaa hyllyjen sisältöä muuttaa sen mukaan mitä asiakkaat haluavat ostaa. Ei sen mukaan, mikä vaikuttaa omasta mielestä parhaimmalta idealta.

Bisnes.paaoma.com

Web Analytics